نویسندخ می گوید:
داستان این اثر با ماه محرم آغاز میشود و با همین ماه به پایان میرسد .گردش دوار که از فرم قصهگویی ایرانی نشأت گرفته است. همچون روایت در تعزیه. حتا اجرای مجلس «حر دلاور» در چند مقطع از داستان، قرابت دیگری با شخصیت اصلی و مفاهیم درون اثر پیدا میکند. قرابت با فرهنگ و تاریخ ایرانی. به روزگاری که دردهای مهلک با عشق و مذهب درمان میشد. در بستر فقر و نابرابری، جرم زاییده می-شود و مجرمین به ناامیدی و حبس و اعدام محکوم میشوند. «نیم خورده درندگان» نشان میدهد در بستر حماسه و دفاع، عشق و مذهب راه اصلی درمان و تعهد به حساب میآید.
به دلیل زیست شخصی در منطقهی پایین شهر تهران، بارها دیدهام که اهل خطا و خلاف، راه نجات از کشتی نجات، امام حسین (ع) را به فریاد و تمنا طلب کردهاند. همین هویت یابی باعث شد تا به شخصیتهای داستان بیشتر نزدیک شوم. سرگشتگی میان روشنایی و تاریکی داستانهای ملتهبی را روایت میکند. من نیز باید آنچه را می-نوشتم که به خوبی میشناختم. که تصاویرش را دیده بودم. که با آن گریسته بودم. باید از موهبت عشق میگفتم در زمانهای که گوهر ناشناسان آن را به ابتذال کشاندهاند. باید از نهاد خانواده میگفتم که گاه به خیال خود ندانسته میخواهند درد معتاد را درمان کنند حال آنکه ابرویی درست نکرده، چشم را کور می-کنند.
باید از خرده فرهنگهای ایرانی میگفتم تا دلایل مصرف مواد و ترک آن را واکاوی کرده باشم. از رفاقتهای درست و غلط. از نهاد سلامت که چقدر زمان برد تا آسیبهای اجتماعی را شناخت و راه درمان به سویاش پیش کشید.
برای اینکه اعتیاد را بشناسم باید به مفهوم شناسی آن میرسیدم. باید میفهمیدم کدام دست از افراد جامعه با چه خصوصیات روانشناختی به این پرتگاه گرایش پیدا میکنند؟ و چگونه دستهای واسطه، عرضه و تقاضا ایجاد میکنند و به قدرت تبدیل میشوند؟ چرا در دورهی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، اعتیاد نسل جوان راهبرد قدرتهای استعماری میشود؟ وابستگی میسازد و افراد را به اسارت و بردگی مدرن میکشاند. دوری از وابستگی اضطراب و تشویش برای فرد مصرف کننده میآورد. تحمل را کم میکند. و تحمل کم، جرم میسازد.