شاید بهترین تعریفی که بتوانیم از روانشناسی ارائه دهیم این است که روان معادل روح است و روح هم بعد حقیقی انسان که اگر نباشد، انسان مرده است. روح هم مانند بدن می تواند مریض و ضعیف شود، در اینجاست که این علم به کمک می آید. علاقه و نیاز به یادگیری مباحث روانشناسی در سال های اخیر به حدی گسترش یافته که علاوه بر برنامه های تلویزیونی فراوان با حضور روانشناس، شاهد استقبال زیاد از پیج های روانشناسی در اینستاگرام هستیم.
ناگفته نماند که کتاب های فراوانی در این حوزه به چاپ رسیده است، اما شاید به دلیل بیان علمی و پیچیده، مخاطبان آن بیشتر از خود روانشناسان باشند. در کتاب "خلاصه روان شناسی برای همه" به تألیف دکتر حیدرعلی زارعی، سعی شده است تا مفاهیم روانشناسی به گونه ای ساده و به همراه مثال آموزش داده شود. مباحثی که در این کتاب بررسی می شوند، اغلب مسائلی هستند که بیشتر افراد در زندگی خود با آنها مواجه خواهند شد. یکی از ویژگی های منحصر به فرد این کتاب، نقل قول هایی زیبا از بزرگان، در ابتدای بعضی از بحث ها است.
در قسمتی از کتاب می خوانیم:
وقتی زندگی چیز زیادی به شما نمی دهد، به خاطر این است که شما چیز زیادی از آن نخواسته اید.(کوروش)
شخصیت توسط واقعیت شکل نمی گیرد بلکه باورهای ذهنی افراد درباره ی آینده، یعنی خیال، آن را شکل می دهد. مهم ترین خیال افراد، هدف برتری یا موفقیت است. هدفی که آن را در اوایل زندگی می آفرینند. با این حال به طور مبهم از آن آگاه هستند. این هدف نهایی خیالی سبک زندگی آن ها را هدایت می کند، به شخصیت آن ها یکپارچگی می دهد، و وقتی از آن آگاه شدند کلیه ی رفتارشان را هدفمند می کنند.