یوجین اونیل، نمایشنامه نویس شهیر آمریکایی، پدر معنوی ادبیات نمایشی شاخص آمریکا و از برجسته ترین نمایشنامه نویسان جهان به شمار می رود. او پیش از هر نمایش نامه نویس دیگر آمریکایی، واقع گرایی نمایشی را که آنتوان چخوف، هنریک ایبسن و آگوست استریندبرگ پیشگامانش بودند، به حوزه ادبیات نمایشی آمریکا وارد کرد.
سه نمایشنامه در هم تنیده، موج گرفتگی و جوانک خیال باف تک پرده هایی از یوجین اونیل هستند که هر یک از نقطه نظری ویژه و متفاوت نگاهی به زندگی و اجتماع می اندازند.
در هم تنیده، عنوان نخستین نمایشنامه ای است که اونیل در آن به موضوع اخلاق و ارزش های انسانی پرداخته و داستان را مغایر با ارزش های اخلاقی مورد پسند جامعه و همچنین بر خلاف عرف نمایشنامه نویسی نگاشته که همین گزینش شجاعانه و هوشمندانه، تبدیل به یکی از ویژگی های خاص سبک نگارش او شده است.
موج گرفتگی، همانطور که از نامش پیدا است، به یکی از مخرب ترین تاثیرات میدان نبرد بر سلامت روح و روان سربازان در طول جنگ جهانی اول می پردازد.
جوانک خیال باف، اولین نمایشنامه ای است که در آن اونیل به بازنمایی بخشی از مشاهداتش در خصوص فرهنگ سیاه پوستان آمریکا و شکل گیری قیام فرهنگی سیاهان می پردازد.