از زمانی که اولین کتاب خودم با نام "مدیریت فروش و فروش حضوری با نگرش بازار ایران" را نوشتم، ده سال میگذرد و اکنون آن کتاب به چاپ بیستوچهارم رسیده است، و هنوز با استقبال بسیار خوب خوانندگان عزیز روبهرو است.
در طی این سالها کتابهای زیادی را تألیف کردم و تجارب زیادی را در همراهی با بنگاههای اقتصادی با آموزش، مشاوره و تحقیقات بازاریابی کسب کردم و با کولهباری از این اندوختههای ارزشمند و درسگیری از اساتید بازار دریافتم نکات ریزی در بازار ایران هست که هنوز به آنها نپرداختهایم. مواردی چون مدیریت وصول مطالبات، اعتبارسنجی، مسیربندی، مدیریت زیر فروشی و... دریافتم که اساتید دانشگاه کمتر به این مباحث پرداختهاند و علت آن هم بهرهگیری سرورانم از منابع خارجی است، برای مثال در سالهای گذشته در خصوص مباحثی چون استراتژی، برندینگ و تحقیقات بازاریابی و... منابع بسیار ارزندهای به حوزهی دانایی بازاریابی در دانشگاههای ایران و بنگاههای اقتصادی اضافه شده است؛ چرا که کشورهای توسعهیافته در این خصوص بسیار کار کردهاند و حاصل ترجمهی مطالب آنها و همچنین تألیفاتی که در ایران با بهرهگیری از منابع خارجی صورت گرفته است این فضا را زمینهسازی کرده است. اما چرا در خصوص نکات ریز و مورد نیاز بازار ایران در حوزهی فروش نظیر مواردی که نام بردم کتاب نداریم، علت، خاص بودن بازار ما به دلیل تأثیرپذیری از محیط کلان شامل عوامل اجتماعی، اقتصادی و... است.
دریافتم که اساتید بازار در این مباحث از دانشگاه جلوتر هستند و به یاد استاد بزرگ بازاریابی جهان، فیلیپ کاتلر افتادم که گفت تغییرات بازار از تغییرات علم بازاریابی بیشتر است.
با همراهی اساتید بازار و تلاش برای ایرانیسازی مباحث بازاریابی و بهرهگیری از تجربیات حضور جدّی خود در بازار و درگیر شدن در اجرا این مباحث گردآوری شدند، و حال بهعنوان قطبنمای مدیران فروش در دسترس اهالی بازاریابی و فروش ایران سربلند قرار میگیرد.
قطبنما جهت را نشان میدهد و ما را به سمت چشمانداز پیش میبرد. امید است این کتاب بتواند کمککننده باشد. در فصل دوم کتاب "مدیریت فروش و فروش حضوری با نگرش بازار ایران" به وظایف مدیر فروش پرداخته شده است، اما در اینجا میخواهم به صورت تیتروار این وظایف را بیاورم. ابتدا از تعریف مدیر فروش شروع میکنیم.