در مجموعه «چهره هاى قرن بیستمى ادبیات ایران» که نشر قصه مبتکر چاپ و انتشار آن است و به چهره هایى چون هدایت، حاتمى، دولت آبادى و… پرداخته شد. محمدرضا اصلانى که پیش از این زندگى و آثار «بهرام صادقى» را تألیف کرده بود، اخیراً به «صادق چوبک» پرداخته که ازسوى نشر قصه به بازار آمد.محمدرضا اصلانى متولد ۱۳۴۷ تهران در رشته ادبیات انگلیسى لیسانس گرفته و فوق لیسانس زبانشناسى همگانى را دریافت کرده است. ولى هم اکنون «فرهنگ واژگان و اصطلاحات طنز» را توسط نشر کاروان و «بازمانده هایى از غریبى آشنا» را توسط نشر نیلوفر زیرچاپ دارد.
آقاى اصلانى وضعیت نقدادبى را با توجه به کتاب هاى تئوریک که در یک دهه اخیر ترجمه و منتشر شده اند چگونه مى بینید؟ واقعیت این است که در زمینه نقدادبى فاصله زیادى با دنیاى غرب داریم. این که چرا در طول تاریخ در حیطه هاى مختلف اعم از شعر، داستان و فلسفه چهره هاى درخشانى داشتیم اما در حوزه نقد ادبى هیچ چهره درخشانى ظهور نکرده مستلزم پژوهشى گسترده و عمیق است. در مجموع حرف اول را در حوزه نقد ادبى منتقدان و تئوریسین هاى غرب مى زنند. در جامعه ما هر کس که بخواهد نقد ادبى را به صورت جدى دنبال کند، ناچار است آثار تئوریک غرب را به چه به زبان اصلى و چه ترجمه آنها را عمیقاً مطالعه کند. اما کسانى که امروز در عرصه مطبوعات به نقد نویسى روى آورده اند، درک عمیقى از مباحث نقد و تئورى هاى نقدادبى ندارند و نقدهایى هم که مى نویسند اغلب سطحى و تکرارى است. علت شاید این باشد که نقد ادبى از دانشگاهها سرچشمه مى گیرد. که چندان به این مقوله بها نمى دهند و یا نسبت به مباحث روز بسیار عقب مانده اند.
از میان «چهره هاى قرن بیستمى ادبیات ایران» چه شد که بهرام صادقى و صادق چوبک را انتخاب کرده اید که درباره شان بنویسید؟ دلیل اول این بود که شخصاً به این دونویسنده خیلى علاقه دارم و از سالها پیش آثارشان را به صورت جدى دنبال مى کردم. زمانى هم که مطالعات ادبى من عمیق تر و جدى تر شد، نظرات اولیه من هم مستدل تر شد و به نکات و مؤلفه هایى در آثارشان بر خوردم که ضرورت داشت در موردشان بنویسم. ضمن این احساس مى کردم حق این دو نویسنده در جامعه ادبى ما آنگونه که باید و شاید ادانشده است و در میان دانشجویان و نسل جوان هم چندان شناخته شده نیستند. به همین خاطر این دو چهره را براى نقد و بررسى آثارشان انتخاب کردم. شاید حجم این دو کتاب زیاد نباشد. اما خیلى از نکات مهم و اساسى را در مورد زندگى و آثار هریک به صورت موجز آورده ام.
شما در این کتاب به چه مسائلى مى پردازید؟ من در فصل اول این کتاب، زندگینامه صادق چوبک را آورده ام و در ضمن بیوگرافى چوبک به زمینه هاى تاریخى و جغرافیایى آثارش که نویسنده در آنجا زندگى مى کرد پرداخته ام. از بوشهر تا تهران، از تهران تا آمریکا. چوبک در واقع سه مهاجرت داشت اول از بوشهر به شیراز بود که در ایام کودکى اتفاق افتاد. مهاجرت دوم از شیراز به تهران است که در دوران جوانى اش بود و مهاجرت سوم او از تهران به اروپا و آمریکا بود. سعى کردم به همه این موارد به شکل موجز بپردازم. در بخش دوم کتاب به تحلیل آثار چوبک مى پردازم.
لینک برخی از خدمات سایت:
سفارش کالای غیرکتاب
سفارش کتاب و مجلات خارجی، کاغذی
سفارش کتاب و مجلات خارجی، پی دی اف
محاسبه قیمت کتاب، کالا و مجلات خارجی
کتاب مورد نظرم پیدا نشد
محاسبه هزینههای چاپ کتاب
آیا کتابی برای چاپ دارید؟
کتاب های عرضه شده توسط نویسندگان و مترجمان
پرسشهای متداول
برخی سوالات مهم پیرامون نحوه تهیه کتاب از سایت آمازون
تلفن تماس: 88847044 – 88829329
1398/08/23 249
در حال حاضر نظری ارسال نشده است
شما می توانید به عنوان اولین نفر نظر خود را ارسال نمایید
وارد کردن نام و نام خانوادگی الزامی می باشد
وارد کردن ایمیل الزامی می باشد info@iiketab.com - ایمیل وارد شده صحیح نمی باشد
وارد کردن متن الزامی می باشد
ارسال نظر