به گزارش همشهری آنلاین

پول جای کلمه

سال‌ هاست که مقوله نشر و چاپ با معضلات و مشکلات فراوانی رو به‌ رو است

سال‌هاست که مقوله نشر و چاپ با معضلات و مشکلات فراوانی روبه‌رو است؛ مشکلاتی که نه تنها هر روز از آنها کاسته نمی‌شود بلکه به اشکال مختلف زیاد و بر گستره آنها افزوده شده است.

هرساله در این کسادی بازار کتاب و کتابخوانی، شاهد تعطیلی و بسته شدن تعدادی کتابفروشی هستیم؛ کتابفروشی‌هایی که برخی از آنها ترجیح می‌دهند به جای کار فرهنگی و فروختن کتاب که بنا بر ادعای بسیاری با اقبال زیادی روبه‌رو نیست، یک رستوران یا اغذیه‌فروشی داشته‌باشند! متأسفانه در این لیست نامیمون گاه شاهد اسامی کتابفروشی‌های قدیمی و باسابقه هم هستیم! در این چرخه نه تنها کتابفروش‌ها بلکه ناشرها و چاپخانه‌دارها و حتی توزیع‌کننده‌ها هم با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند که آینده چاپ و نشر را در هاله‌ای از ابهام و تردید فروبرده‌است.

● حمایت از کتابخوان حمایت از ناشر است سال جاری شاهد حذف سوبسید کاغذ از سوی وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی بودیم. این امر تبعات و نظرات بسیاری را در برداشت و امروز با گذشت حدود نیمی از سال همچنان مسئله کاغذ به عنوان یکی از معضلات و مشکلات اصلی ناشران و چاپخانه‌دارها محسوب می‌شود، این در حالی است که برخی از آنها از وجود تبعیض‌هایی در این زمینه خبر می‌دهند و از عدم حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گله‌مند هستند. تبسم آتشین‌جان، مدیر نشر حوض نقره با اشاره به این که در حال حاضر مهمترین مشکل ما کاغذ است، می‌گوید: «وزارت ارشاد اعلام کرده بود، با حذف سوبسید سالانه کاغذ یکسری حمایت‌های جنسی مانند خرید کتاب و ارائه بن‌های خاص انجام خواهد شد. در واقع قرار بود وزارت ارشاد زمینه خرید مناسبی برای ناشران فراهم کند و خودش به طور مستقیم از ناشران کتاب خریداری کرده و با دادن بن‌ کتاب به خریداران تسهیلات مناسبی برای فروش کتاب‌ها فراهم کند، اما به‌‌رغم حذف این سوبسید هنوز اقدامی در جهت حمایت جامع از همه ناشران انجام نشده‌است و وزارت ارشاد فقط با خرید کتاب از تعداد معدودی ناشر آنها را مورد حمایت قرارداده‌است.»

علیرضا رئیس دانا، مدیر نشر نگاه نیز درباره حمایت وزارت ارشاد از ناشران می‌گوید: «تعاونی ناشران تهران مقادیر زیادی کاغذ وارد کشور کرده است که متأسفانه وزارت ارشاد اجازه توزیع آن را میان ناشران نمی‌دهد و مشخص نیست چه تصمیمی برای آنها گرفته‌اند.» تبسم آتشین‌جان نیز می‌گوید: «وزارت ارشاد ادعا می‌کند، قصدش حمایت از کتابخوان است، ما با این امر مشکلی نداریم چون وقتی از کتابخوان حمایت شود در واقع از ناشر و کل فرآیند تولید کتاب حمایت خواهد شد. اگر این چرخه سالم و درست اداره شود همه اعضای آن، از کتابخوان گرفته تا نشر و چاپ سود خواهند برد. آرزوی ما ارتقای فرهنگ‌ کتابخوانی در جامعه است.» این مترجم معتقد است: «نمی‌توان به کتابخوان به‌عنوان مهره‌ای جدا از این چرخه نگریست. برای توجه به کتابخوان باید به نیازهای او توجه کرد، کتابفروشی‌های بیشتری دایر نمود و برای ادامه بقا به آنها کمک کرد، باید نشر و چاپ را نیز مورد حمایت قرار داد. اگرچه حمایت از کتابخوان مفید است اما باید این حمایت با برنامه‌ریزی مناسب و به شکل اصولی انجام شود، اختصاص بن‌های ارزان به تنهایی نه تنها مفید نخواهد بود بلکه مخرب است. نوشته «بن کتاب خریداریم»روی بسیاری از دکه‌های میدان انقلاب به چشم می‌خورد و این واقعاً هشدار است، چون نشان می‌دهد یک امکان و موهبت ارزشمند در حال هرز رفتن است و باید هرچه زودتر راه‌حلی برای آن اندیشید.» به راستی وزارت ارشاد به طور اخص و سایر سازمان‌ها و ارگان‌هایی که در زمینه‌های فرهنگی فعالیت می‌کنند، چقدر در زمینه ترویج فرهنگ کتابخوانی گام برداشته‌اند؟ اگرچه برخی مجموعه‌های تلویزیونی مانند کتابفروشی هدهد قدمی مثبت در این زمینه بود، اما به‌طور کلی گاه شاهد بی‌توجهی برخی سازمان‌ها، رسانه‌ها و تلویزیون و سینما به این مقوله مهم بوده‌ایم. هرگز نمی‌توان معجزه تصویر سینما و تلویزیون را در امر فرهنگسازی و ترغیب غیرمستقیم مردم به کتابخوانی نادیده گرفت. مجموعه تلویزیونی کتابفروشی هدهد دلیلی بر این مدعاست. کتاب‌هایی که به نوعی در این مجموعه مورد توجه قرارگرفتند، با استقبال زیادی از سوی مردم مواجه شدند، تا جایی که برخی از آنها به چاپ مجدد رسیدند. در حالی‌که در گذشته برخی از این کتاب‌ها به‌رغم مضامین ارزشمندشان مورد بی‌مهری قرارگرفته بودند. مگر نه این است که تلویزیون و وزرات ارشاد بدنه یک پیکرند، پس چرا از جادوی تصویر بیش از پیش استفاده نمی‌شود؟ ناشران با تاکید بر این‌که مشکلات نشر صنفی و حرفه‌ای است، معتقدند: نشر در رابطه مستقیمی با سیاست قرار دارد و نه تنها بر سیاست تاثیر می‌گذارد بلکه از آن تاثیر می‌پذیرد.

 

 

لینک برخی از خدمات سایت:

سفارش کالای غیرکتاب

سفارش کتاب و مجلات خارجی، کاغذی

سفارش کتاب و مجلات خارجی، پی دی اف

محاسبه قیمت کتاب، کالا و مجلات خارجی

کتاب مورد نظرم پیدا نشد

محاسبه هزینه‌های چاپ کتاب

آیا کتابی برای چاپ دارید؟

کتاب های عرضه شده توسط نویسندگان و مترجمان

  پرسش‌های متداول

برخی سوالات مهم پیرامون نحوه تهیه کتاب از سایت آمازون

تلفن تماس: 88847044-  88829329 88348991-

1398/09/03
667

نظری ارسال نشده

در حال حاضر نظری ارسال نشده است

شما می توانید به عنوان اولین نفر نظر خود را ارسال نمایید

ارسال نظر

ارسال نظر