«فرهنگ و آداب و رسوم سوادکوه» و «جایگاه سیاسى اجتماعى زنان شاهنامه» دو عنوان از کتابهاى فریده یوسفى است که در سالهاى ۸۰ و ۸۲ منتشر شده و به چاپ دوم نیز رسیده اند. فریده یوسفى متولد ۱۳۳۶ زیراب مازندران است و تا مقطع کارشناسى در رشته ادبیات فارسى تحصیل کرده و هم اکنون به عنوان مدیرمسؤول انتشارات شفلین در سارى فعالیت مى کند. وى هم اکنون نسخه اى خطى از کتاب محمود میرعماد الدین را تصحیح و تدوین کرده که «شرح مبارزات ضدمغولى مازندران» است و کتاب دیگرش «عدالت اجتماعى در اساطیر یونان» نام دارد که هر دو در آستانه انتشار است. >خانم یوسفى کتاب «فرهنگ و آداب و رسوم سوادکوه» یک کار گروهى است یا... این کتاب را من به تنهایى نوشته ام و تقریباً مدت سه سال در تمام روستاهاى اطراف سوادکوه مشغول تحقیق و بررسى بودم تا سرانجام آن را به صورتى که مى بینید منتشر کردم. این کتاب در چند بخش تدوین شده که یک بخش مربوط به افسانه هاى مردم منطقه است. بخشى در مورد جشن نوروز در سوادکوه است. آیین هایى مثل تیرماه سیزده، آیین قطع باران، خواستگارى است. یک بخش شامل ضرب المثل هاست، یک بخش به نغمه هاى مازندرانى اختصاص دارد. لالایى ها، منظومه ها و غیره... چاپ این کتاب با استقبال خوبى رو به رو شد و به فاصله کوتاهى به چاپ دوم رسید و به عنوان کتاب برگزیده جشنواره روستا انتخاب شده و لوح تقدیر از طرف وزارت جهاد کشاورزى، معاونت ترویج و مشارکت مردمى دریافت کرد.
از چه زمانى شاهنامه پژوهى را شروع کردید؟ و کتاب «جایگاه سیاسى اجتماعى زنان شاهنامه» باید حاصل همین پژوهش ها باشد؟ این کتاب را من در سال۸۲ چاپ کرده بودم و الآن هم هیچ نسخه اى از آن در بازار نیست و در تدارک چاپ دوم آن هستم. من در این پژوهش روى شخصیت زنانى که در شاهنامه حضور دارند، کار کرده ام و نقش آنها و تأثیرگذارى شان را در جامعه آن روز تحلیل و تا حدودى هم ریشه یابى کرده ام.
آیا از میان شاهنامه پژوهان کسى در این زمینه کار کرده بود؟ شما در این تحقیق و بررسى به چه نتایجى رسیدید؟ پیش از من کسى در مورد جایگاه سیاسى اجتماعى زنان در شاهنامه کار نکرده بود. آنهایى هم که به نقش زن در شاهنامه پرداختند، غالباً زندگى این زنان را شرح دادند. من در این پژوهش به این نتیجه رسیدم که پیشینه تمدنى بسیار قوى داشتیم. البته شاهنامه از زنانى مى گوید که در دایره قدرت بودند و من هم به طور مشخص حدود ۲۷زن در شاهنامه را مورد مطالعه قرار دادم و شخصیت هر یک را بررسى کردم و نشان دادم که تأثیر غیرقابل انکارى در اوضاع سیاسى اجتماعى آن دوران داشتند و برخى مثل فرانک بنیانگذار قیام کاوه بودند. بعضى مثل سیندخت با مبارزه کشور خود را نجات دادند و... در دوران ساسانى دو تن از زنانى که به پادشاهى رسیدند، مثل آذرمیدخت و پوراندخت، هرچند دوران فرمانروایى شان کوتاه بود، بسیار قدرتمند ظاهر شدند و با عدالت رفتار مى کردند.
لینک برخی از خدمات سایت:
سفارش کالای غیرکتاب
سفارش کتاب و مجلات خارجی، کاغذی
سفارش کتاب و مجلات خارجی، پی دی اف
محاسبه قیمت کتاب، کالا و مجلات خارجی
کتاب مورد نظرم پیدا نشد
محاسبه هزینههای چاپ کتاب
آیا کتابی برای چاپ دارید؟
کتاب های عرضه شده توسط نویسندگان و مترجمان
پرسشهای متداول
برخی سوالات مهم پیرامون نحوه تهیه کتاب از سایت آمازون
تلفن تماس: 88847044- 88829329 88348991-
1398/09/03 332
در حال حاضر نظری ارسال نشده است
شما می توانید به عنوان اولین نفر نظر خود را ارسال نمایید
وارد کردن نام و نام خانوادگی الزامی می باشد
وارد کردن ایمیل الزامی می باشد info@iiketab.com - ایمیل وارد شده صحیح نمی باشد
وارد کردن متن الزامی می باشد
ارسال نظر