به نقل از خبرگزاری شرق

نگاهی به رمان ماهی ها در شب می خوابند

در سال ۱۳۸۳ نیز رمان «ماهى ها در شب مى خوابند» از او در ایران از سوى نشر مروارید منتشر شد

سودابه اشرفى نویسنده ایرانى مقیم آمریکا از سال۱۹۹۰ نویسندگى را در آمریکا شروع مى کند. آثارى از او تاکنون در نشریات فارسى زبان داخل و خارج از کشور به زبان فارسى به چاپ رسیده است. «دارقالى» به زبان انگلیسى و «کدام لحظه؟» به زبان آلمانى در نشریات خارج از کشور منتشر شده است. «فردا مى بینمت» نخستین مجموعه نویسنده در برگیرنده ۱۹قصه کوتاه در سال ۱۳۷۸ در۵۲۵ نسخه در آمریکا از سوى ناشر منتشر مى شود. در سال ۱۳۸۳ نیز رمان «ماهى ها در شب مى خوابند» از او در ایران از سوى نشر مروارید منتشر شد.

حجم عمده اتفاقات رمان «ماهى ها در شب مى خوابند» مربوط به کودکى و نوجوانى راوى در وطنش ایران است. شروع رمان در فضاى خارج از کشور آغاز مى شود. نویسنده با وارد کردن چند آدم مهاجر از سرزمین هاى مختلف در کنار هم مى کوشد این فضا را پررنگ تر کند. در فصل هاى بعدى، راوى براى ریشه یابى چیزى که خاطرش را مى آزارد، از زندگى و رویاهاى مادرش آغاز مى کند. مادر راوى از کوه به پایین آمده تا به همراه شوهرش، زندگى کند. هر گاه که مادر از دست روزگار یا پدر به ستوه مى آید، آرزوى روستایى را مى کند که کودکى اش متعلق به آن است. مهاجرت در خانواده راوى از مادر شروع مى شود که از روستا به پایین مى آید.

مادر در مقابل مردش مجبور به سکوت و خاموشى است. این مادر گرچه ساکت و خاموش است، تلاش مى کند تا دخترش از گذشته و سرنوشت او چیزى به ارث نبرد. مادر حتى طلاهایش را نیز از دختر دور نگه مى دارد تا او به هیچ چیز از گذشته مادر گره نخورد. تمام تلاش مادر این است که دخترش گذشته او نباشد و از آن گذر کند. براى گذر از آنچه به صورت یک فرهنگ در رگ و ریشه آدم هاى ایرانى رسوب کرده است، مادر به هر قیمتى است دخترش را روانه غربت مى کند تا از او دور باشد. آرزوى مادر آنچنان تحقق یافتنى نیست؛ چرا که على فرزند دیگر او نمى گذارد که خواهر همه چیز را از یاد ببرد. سروکله او پیدا مى شود که مانع این گسست شود.

کودکى راوى در قبل از انقلاب، مصادف با پا گرفتن برادرها است که یکى ساواکى مى شود و در روزهاى قبل از انقلاب پنجاه و هفت براى در امان بودن برادرش، نام او را در سیاهه ساواک مى نویسد. بعد از انقلاب، بودن نام برادر در لیست ساواک براى او بستر گرفتارى او را فراهم مى کند. بعد از آن است که مادر براى خوشبختى دخترش، راوى را روانه غربت مى کند. راوى در غربت، روزگار مى گذراند. رمان ساختارى ذهنى دارد و آنچه روایت مى شود از خلال زمان حال و با نقبى که به گذشته زده مى شود روایت مى شود. گذشته راوى و مادر و دو برادرش همواره با او است. على برادرى که خبرى از او ندارد، به ناگهان سروکله اش پیدا مى شود. حضور این برادر تنها از طریق پیام تلفنى شکل مى گیرد. على مى خواهد بداند که خواهرش او به یاد دارد یا نه؟ خواهر با این دیالوگ تلفنى برادر وارد گفت وگو با گذشته خود مى شود. یاد برادرى که سرو کله اش پیدا شده است، همراه با همه گذشته راوى است که در شکل سیال ذهن در فصل هاى مختلف بازگو مى شود. زندگى راوى آشفته مى شود. برادر، امتداد پدر است که مادر را سرکوب مى کند، کتاب سوزان راه مى اندازد.

ادامه...

 

 

لینک برخی از خدمات سایت:

سفارش کالای غیرکتاب

سفارش کتاب و مجلات خارجی، کاغذی

سفارش کتاب و مجلات خارجی، پی دی اف

محاسبه قیمت کتاب، کالا و مجلات خارجی

کتاب مورد نظرم پیدا نشد

محاسبه هزینه‌های چاپ کتاب

آیا کتابی برای چاپ دارید؟

کتاب های عرضه شده توسط نویسندگان و مترجمان

  پرسش‌های متداول

برخی سوالات مهم پیرامون نحوه تهیه کتاب از سایت آمازون

تلفن تماس: 88847044-  88829329 88348991-

1398/09/03
323

نظری ارسال نشده

در حال حاضر نظری ارسال نشده است

شما می توانید به عنوان اولین نفر نظر خود را ارسال نمایید

ارسال نظر

ارسال نظر