به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

اعتراض خسرو معتضد به قانون انتشار آزادانه‌ آثار مؤلفان، 30 سال پس از مرگ

قانون حمایت از مؤلفان و مصنفان که امکان انتشار آزاد توسط هر گروهی را پس از 30 سال ایجاد می‌کند، بسیار بد و عقب‌ مانده است

خسرو معتضد ـ مؤلف آثار تاریخی ـ گفت: قانون حمایت از مؤلفان و مصنفان که امکان انتشار آزاد توسط هر گروهی را پس از 30 سال ایجاد می‌کند، بسیار بد و عقب‌مانده است.

این نویسنده و پژوهشگر تاریخ در گفت‌وگویی با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) توضیح داد: نویسندگان و مؤلفان آثار هنری از محروم‌ترین و ستمدیده‌ترین افراد هستند. در حال حاضر مد شده است که برخی ناشران فقط به دنبال آثار پدرمرده هستند. این قانون باید عوض شود.

وی با اشاره به انتشار آزاد آثار نویسندگانی چون صادق هدایت بر مبنای این قانون اظهار داشت: هدایت نویسنده‌ای است که در تمام دنیا او را می‌شناسند. این نویسندگان برای خلق آثارشان زحمت کشیده‌اند. آیا این کار انسانی است؟ آیا درست است که 30 سال بعد از مرگ او آثارش به این صورت حراج شوند؟ یا مثلا ذبیح‌الله منصوری که آثارش همین‌طور مرتب چاپ می‌شوند؛ آیا اصلا این پولها به خانواده آنها می‌رسد؟ این قانون ضد نویسنده است و صاحب اثر را پشیمان می‌کند.

وی تصریح کرد: این قانون، باید عوض شود و حداقل این 30 سال به 80 یا 100 سال برسد. الان انگار منتظرند تا 30 سال رشتی و محمد حجازی تمام شود تا کتابهایشان را چاپ کنند. از اسماعیل فصیح بپرسید چرا دیگر نمی‌نویسد؟ الان سترون شده است یا محمود دولت‌آبادی که واقعا باعث افتخار این دولت است؛ می‌گوید نمی‌دانم این کتابهایی که از من چاپ می‌شوند، به کجا می‌روند که به شهرستانها هم نمی‌رسند. تا دلتان بخواهد به نویسندگان چک بی‌محل می‌دهند و نویسنده هم نمی‌تواند در دادگاه و این مکانها دنبال چکهایش باشد. به گزارش خبرنگار ایسنا این مؤلف در حال حاضر رمانهای تاریخی چون ”از خواجه تاجور تا شهریار دربه‌در”، قصه‌هایی درباره عصر قاجار، ”لیلا در چاله سیلابی”، جلد دوم و سوم از مجموعه تاریخ پلیس با عنوان ”فراز و فرود نیروی انتظامی”، ”زنان صدرنشین”، ”خاطرات تقی دانشور” و یولونیت ناصرالدین شاه قاجار، ”هویدا برسریر قدرت” و رمانهای سیاسی ”یک شاخه گلایل برای پانته‌آ”، ”کنتس سوهانک” و نیز ”30 سال جاسوسی من” براساس مصاحبه‌ها و گفته‌های سرلشگر احمد مقربی را برای انتشار آماده دارد که به تدریج آنها را برای چاپ به ناشرانی همچون نشره قطره، مرکز نشر دانشگاه علوم انتظامی، نشر شاوان، نشر عطایی و انتشارات علمی می‌سپارد.

 

 

لینک برخی از خدمات سایت:

سفارش کالای غیرکتاب

سفارش کتاب و مجلات خارجی، کاغذی

سفارش کتاب و مجلات خارجی، پی دی اف

محاسبه قیمت کتاب، کالا و مجلات خارجی

کتاب مورد نظرم پیدا نشد

محاسبه هزینه‌های چاپ کتاب

آیا کتابی برای چاپ دارید؟

کتاب های عرضه شده توسط نویسندگان و مترجمان

  پرسش‌های متداول

برخی سوالات مهم پیرامون نحوه تهیه کتاب از سایت آمازون

تلفن تماس: 88847044-  88829329 88348991-

1398/09/05
316

نظری ارسال نشده

در حال حاضر نظری ارسال نشده است

شما می توانید به عنوان اولین نفر نظر خود را ارسال نمایید

ارسال نظر

ارسال نظر