پوستر یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال رونمایی شد
پوستر یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در نخستین نشست اعضای هیأت علمی یازدهمین دوره آن رونمایی شد.
نخستین نشست اعضای هیئتعلمی یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد در حضور معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، مهدی قزلی دبیر اجرایی این رویداد ادبی، گزارشی از فرایند اجرایی و فعالیتهای دبیرخانه ارائه داد.
در ادامه، دکتر محسن جوادی پس از تسلیت ایام محرم با تأکید بر اعتبار این جایزه گفت: از شما میخواهم بدون جانبداری از جریان و طیفهای ادبی، بر روی انتخاب داوران متعهد و جامعالشرایط تمرکز کنید تا این دوره نیز مانند ادوار پیشین، به دور از حاشیه به منزل پایانی برسد.
وی در پایان با قدردانی از بنیاد شعر و ادبیات داستانی برای برگزاری موفقیتآمیز جایزه ادبی جلال در دورههای قبلی، ضمن تأکید بر اهمیت و ارزش بالای جایزه جلال در میان نویسندگان، خواستار شنیدن نظرات موافق و مخالف برای اعتلای این رویداد ادبی شد.
حجتالاسلام محمدعلی مهدویراد که به دعوت جوادی در این نشست حضور پیدا کرده بود، گفت: از ابتدا با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اینکه دبیر جایزه کتاب سال و جوایز ادبی جلال آل احمد و پروین اعتصامی یکی باشد مخالف بودهام. آنهم به این دلیل که معتقدم برای جایزه جلال، یک داستاننویس اصیل و برای جایزه پروین هم یک بانوی ادیب و کتابشناس باید تعیین شود.
دبیر جایزه کتاب سال با مبارک خواندن نامگذاری این جایزه به نام جلال آل احمد افزود: برخی دلِ خوشی از نامگذاری این جایزه به نام جلال نداشتند. دکتر شریعتی میگفت، جلال درست در مرحلهای که همه او را شبیه خودشان میخواستند، جور دیگری حرکت کرد و اگر جلال همانند خواسته دیگران حرکت میکرد، تبدیل به مظهر و بُت یک جریان فکری خاص میشد؛ ولی جلال راه دیگری را انتخاب کرد و ماندگار شد.
محمدرضا بایرامی، دبیر علمی یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد نیز در این نشست ضمن سپاس از اعتماد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون امور فرهنگی این وزارتخانه گفت: به امید خدا و با همکاری، همراهی و همدلی اعضای هیئتعلمی و داوران منتخب، شاهد برگزاری جایزهای در شأن ادبیات کشور و جلال آل احمد خواهیم بود.
وی با گرامیداشت یاد جلال گفت: در دوران نوجوانی بسیاری از کتابهای مرحوم جلال آل احمد را مطالعه میکردم و با اینکه مفاهیم بعضی مطالب را متوجه نمیشدم، ولی حس بسیار خوبی به لحن و صداقت نوشتههای او داشتم.
بایرامی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تأکید بر اینکه برگزاری جایزه جلال به دلیل حساسیتهای ذاتی خود در همه دورهها با انتقاداتی همراه بوده است، افزود: این جایزه از سویی به دلیل جایگاه خود در جامعه ادبی و از سوی دیگر به واسطه بخش مادی آن، در معرض انتقاد است؛ حتی خود من هم در سالهای اخیر انتقاداتی به آن داشتهام و درباره آن مصاحبه کردهام. ولی شاهد هستیم که جشنوارههایی در کشور برگزار میشود که در جریانهای محفلی، عدهای پشت درهای بسته مینشینند و داوری میکنند و بدون شفافیت برندگانی هم معرفی میکنند؛ ولی به دلیل اینکه حساسیتی روی آنها نیست، کسی خرده نمیگیرد.
برنده دوره دهم جایزه جلال در پایان با تأکید بر سلامتی این جایزه گفت: در ادوار گذشته این رویداد ادبی شاهد بودیم که کیفیت انتخابها در برخی موارد امتیاز پایینی داشته است، ولی اعتقاد دارم در هیچ دورهای، انتخابها با اعمالنظر برگزارکنندکان یا به صورت سفارشی صورت نگرفته است.
در ادامه این نشست، اعضای هیئتعلمی یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد به بیان نظرات خود در خصوص چگونگی برگزاری پربارتر این جایزه پرداختند.
در پایان این نشست، دبیران علمی، اجرایی و اعضای هیئتعلمی، احکام خود را که پیش از این به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده بود از دکتر محسن جوادی دریافت کردند.
یادآور میشود، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از این، محمدرضا بایرامی را به عنوان دبیر علمی، مهدی قزلی به عنوان دبیر اجرایی و ملوکالسادات حسینی بهشتی، محمد حمزهزاده، ابوتراب خسروی، ابراهیم زاهدیمطلق، مرتضی سرهنگی، حمیدرضا شعیری، فریدون صدیقی و مجید قیصری را به عنوان اعضای هیئتعلمی یازدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد منصوب کرد. در حاشیه برگزاری نخستین نشست اعضای هیئتعلمی، از پوستر یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد رونمایی شد.
این پوستر که توسط سلمان رییسعبداللهی طراحی شده، بر اساس یکی از آخرین تصاویر بهجامانده از مرحوم جلال آل احمد است.
(منبع: خبرگزاری مهر)
1397/06/24 1144
شما می توانید به عنوان اولین نفر نظر خود را ارسال نمایید
وارد کردن نام و نام خانوادگی الزامی می باشد
وارد کردن ایمیل الزامی می باشد info@iiketab.com - ایمیل وارد شده صحیح نمی باشد
وارد کردن متن الزامی می باشد
ارسال نظر