پارادوکس ـ 9 ابهام بزرگ در فیزیک
کتاب پارادوکس برای خوانندگانی که از چالش های ذهنی و رمز و رازهای علمی لذت می برند گزینه ی بسیار جالبی است؛ چراکه آنها را بسیار شگفت زده می کند.
کتاب «پارادوکس: 9 ابهام بزرگ در فیزیک» با قلم جیم الخلیلی و با ترجمه مریم توفیقی به تازگی راهی کتابفروشی ها شده است. این کتاب را انتشارات سبزان به چاپ رسانیده است.
نویسنده در این کتاب سعی بر این دارد تا به پیچیده ترین معماهای تاریخ بشر پاسخ بدهد و یا دست کم آنها را ساده سازی کند.
در این کتاب با فهرستی از پارادوکس های نام آشنا و یا دور از ذهن آشنا می شوید مانند
جیم الخلیلی در مقدمه کتاب آورده است:
پارادوکس ها در هر شکل و اندازه ای ظاهر می شوند. برخی پارادوکس ها قابل درک و منطقی هستند و قابلیت چندانی برای تحقیق و بررسی ندارند، ولی برخی دیگر بر فراز کوه عظیمی از قوانین کاملاً علمی ایستاده اند. بسیاری از آن ها با توجه به مفروضات اصلی شان رفع می شوند، تنها یک یا چند تا از آن ها ممکن است غلط باشند. اگر بخواهیم دقیق صحبت کنیم، به هیچ وجه نباید این ها را پارادوکس تلقی کنیم، زیرا وقتی معمایی حل می شود دیگر پارادوکس نیست. یک پارادوکسِ صحیح، بیانی است که به یک استدلال دوری (مصادره به مطلوب) و متناقض با خود منجر شود یا آنکه موقعیتی را توصیف کند که از نظر منطق ناممکن باشد. اما کلمه ی «پارادوکس» غالباً از سوی عموم در مواردی استفاده می شود که بهتر است به جای آن بگوییم «پارادوکس مشاهده شده».
پارادوکس ها در هر شکل و اندازه ای ظاهر می شوند. برخی پارادوکس ها قابل درک و منطقی هستند و قابلیت چندانی برای تحقیق و بررسی ندارند، ولی برخی دیگر بر فراز کوه عظیمی از قوانین کاملاً علمی ایستاده اند. بسیاری از آن ها با توجه به مفروضات اصلی شان رفع می شوند، تنها یک یا چند تا از آن ها ممکن است غلط باشند. اگر بخواهیم دقیق صحبت کنیم، به هیچ وجه نباید این ها را پارادوکس تلقی کنیم، زیرا وقتی معمایی حل می شود دیگر پارادوکس نیست.
یک پارادوکسِ صحیح، بیانی است که به یک استدلال دوری (مصادره به مطلوب) و متناقض با خود منجر شود یا آنکه موقعیتی را توصیف کند که از نظر منطق ناممکن باشد. اما کلمه ی «پارادوکس» غالباً از سوی عموم در مواردی استفاده می شود که بهتر است به جای آن بگوییم «پارادوکس مشاهده شده».
در پشت جلد کتاب می خوانیم:
کتاب پیش رو راهنمای شگفت انگیزی برای پاسخ به پیچیده ترین اسرار علوم مدرن است که در آن، الخلیلی با تبحر غیرقابل انکار خود در زمینه ی فیزیک کوانتوم، به ساده سازی پارادوکس های معروف مانند پارادوکس آشیل و لاک پشت، پارادوکس اولبرز، پارادوکس میله در انبار، پارادوکس دوقلوها، پارادوکس پدربزرگ و ... می پردازد. در واقع، دسته ای از پارادوکس ها در فیزیک وجود دارند که تقریباً همه ی آن ها می توانند با اندکی دانشِ علمی بنیادی حل شوند و همان ها هستند که موضوع این کتاب اند.
در صورتی که علاقه مند به معماهای لاینحل هستید، می توانید کتاب «پارادوکس: 9 ابهام بزرگ در فیزیک» را از فروشگاه اینترنتی آی آی کتاب سفارش دهید.
1399/12/20 1218
شما می توانید به عنوان اولین نفر نظر خود را ارسال نمایید
وارد کردن نام و نام خانوادگی الزامی می باشد
وارد کردن ایمیل الزامی می باشد info@iiketab.com - ایمیل وارد شده صحیح نمی باشد
وارد کردن متن الزامی می باشد
ارسال نظر