آژانس فضایی اروپا نخستین تصویر سه بعدی کهکشان راه شیری را منتشر کرده است.
دکتر شفیع لو برنده جایزه معتبر علمی انجمن نجوم و اخترفیزیک کره جنوبی 2020 شد.
به هم ردیفی تصادفی زمین، ماه و خورشید که هر سال حداکثر دو کسوف کامل را پدید میآورد خورشید گرفتگی و یا ماه گرفتگی گفته می شود که فقط در نقاط محدودی از سطح زمین قابل رویت است.
یافته های اخیر نشان می دهد جهانِ دائما منبسط شونده، از دو جز کاملاً ناشناخته ساخته شده است: ماده تاريک و انرژی تاريک. قوی ترین تلسکوپ های دنیا در جستجوی ماده تاريک هستند
در کتاب ماوراه راه شیری به تاریخ کشف کهکشان راه شیری ، ساختار کهکشان راه شیری ، بازوهای مارپیجی ، سحابی ها و بازوی برساووش و دهها مطلب دیگر اشاره شده است
اختراع تلسکوپ و ساختار تلسکوپ و اینکه قدرت بزرگ نمایی آن چقدر است و موضوعی بنام ضریب شکست از مسایل مهم در کار با تلسکوپ می باشد
از سری مطالب جالب نجوم کسب اطلاعات درباره منظومه شمسی است. منظومه شمسی هشت سیاره دارد؛ چهار سیاره خاکی عطارد، زهره، زمین و مریخ و چهار سیاره غول پیکر مشتری، زحل، اورانوس و نپتون.
یک کرم چاله در حقیقت سیاه چاله ای متصل به یک «سفیدچاله» است. سفیدچاله یک جسم فرضی است که کاملا برعکس سیاهچاله، به ماده اجازه خروج می دهد، اما امکان ورود ماده به آن نیست.
از جمله مطالب جالب علم نجوم و آنچه برای آموزش نجوم به کودکان لازم است یکی همین مهبانگ است. بر اساس تئوری های جدید، در کسری از ثانیه بعد از مهبانگ یک فاز زودگذر به نام «تورم کیهانی»، کیهان را به صورت نمایی و سریع منبسط کرد.
گزارش مصوری که گالیله از مشاهداتش با تلسکوپ نوشت بسیار قابل توجه بود. این گزارش شامل مشاهدات او از آسمان در تاریخ یکم و چهارم دسامبر 1609 بود و آنچه را او درباره ماه آموخته بود، همراه با کشف چهار ماه دیگر گرداگرد سیاره مشتری دربرمیگرفت. در آن روزگار این دستاوردها، او را به اندازه خود تلسکوپش آنچنان به شهرت رسانید که انگار با منجنیق به آسمان دنیای علم پرتابش کرده باشند!