استرس چه اثراتي بر سلامتي ما دارد؟
استرس سيستم ايمني بدن را ضعيف ميكند
آزمايشات نشان ميدهد استرس مداوم سيستم ايمني بدن انسان را به شدت تضعيف ميكند به طوري كه فرد در برابر كوچكترين بيماريها مقاومتي نشان نميدهد. زماني كه سيستم ايمني بدن ضعيف شود، بدن ما قادر به مبارزه با ميكروبها و ويروسهاي بيماريزا نيست و به تدريج ممكن است فرد دچار بيماريهايي شود كه علت اصلي بوجود آمدن آنها استرس بوده است. زخم معده نمونهاي از اين بيماريها است. همچنين يكي از دلايل سرطان پوست استرس زياد اعلام شده است.
علت عمده بيماريهاي قلبي و ديابت استرس است
تحقيقات دانشمندان انگليسي مشخص ساخته استرس عاملي است براي ابتلا به بيماريهاي قلبي و ديابت. استرس با تأثير بر روي سيستمهاي متابوليكي بدن موجب به هم خوردن نظم آنها ميشود و تغييرات فشار خون، چاقي، بياشتهايي و يا پرخوري و انواع بيماريها نتيجه آن خواهد بود.
محققان فنلاندي با مطالعه روي 1000 مرد و زن جوان دريافتند مرداني که شغلهاي پراسترسي دارند، سريعتر از ساير افراد علائم بيماري قلبي را نشان ميدهند، اما در زنان جوان چنين وضعيتي مشاهده نشده است.
تماس دائمي با استرس، موجب تجمع چربي و کلسترول در دهانه سرخرگها شده و فرد را در معرض بيماري آرتروسکلروز يا تصلب شرايين قرار ميدهد. در صورتي که فرد دچار اضافه وزن و عادات بدغذايي باشد مقدار گرفتگي عروق به مراتب بيشتر ميشود.
به همين علت لازم است افرادي که به مشاغل پر استرس اشتغال دارند از روشهاي مختلف تن آرامي (مديتيشن) در محل کار خود و يا منزل استفاده کنند.
استرس شريانهاي بدن را ضخيم ميكند
كار كردن در محيطهاي پراسترس براي مردهاي زير 30 سال تصلب شرائين زودرس را به همراه خواهد داشت. محققان فنلاندي پس از چند سال تحقيق بر روي شاغلين متوجه شدند استرسهاي محيط كار ميتواند ديواره شاهرگي و شريانها را در مردها ضخيمتر كند. در نتيجه، عبور جريان خون با مشكل مواجهه ميشود كه سكته و بيماريهاي قلبي را به همراه خواهد داشت.
علت بسياري از ضايعات دهاني استرس است
محققان اعلام كردهاند يكي از دلايل اصلي ايجاد آفتهاي دهاني كوچك در دهان، استرسهاي روزمره است.
استرس با بيماري ام.اس هم ارتباط دارد
كساني كه به طور مرتب استرس زيادي را تجربه ميكنند در معرض ابتلا به بيماري S.M قرار ميگيرند. اين بيماري مختص اعصاب مركزي بوده ( مغز و نخاع ) و ايجاد لكههاي سفيد يا پلاكهاي متعددي در مغز ميكند. پلاكها سفتشدگي غلافهاي سلولهاي (ميلينها) عصبي مغز ميباشند، كه اين سفت يا سختشدگي جلوگيري از انتشار جريان الكتروشيميايي رشتههاي عصبي و اختلال در حركات ميشود. افرادي كه عضوي از خانوده خود را از دست ميدهند و يا متاركه ميكنند بايد مراقب استرسهاي ناشي از چنين پيامدهايي باشند.
استرس موجب بالا رفتن چربي خون ميشود
افرادي كه در معرض انواع استرسهاي محيط كار و يا زندگي قرار دارند كلسترول خونشان بالاتر از كساني است كه در محيطي آرام و بدون استرس فعاليت ميكنند.
استرس موجب ايجاد اختلال در حافظه كوتاهمدت ميشود
هنگام مواجه شدن با استرس، مغز به صورت موقت ارتباط سلولهاي عصبي در ناحيه هيوكامپ خود را كاهش ميدهد و به اين ترتيب فرد دچار اختلال در حافظه كوتاهمدت خود ميشود. اين وضعيت حتي در مواجهه با استرسهاي خوشايند مانند ازدواج، خريد خانه يا به دنيا آمدن فرزند نيز اتفاق ميافتد.
1396/10/14 1527
شما می توانید به عنوان اولین نفر نظر خود را ارسال نمایید
وارد کردن نام و نام خانوادگی الزامی می باشد
وارد کردن ایمیل الزامی می باشد info@iiketab.com - ایمیل وارد شده صحیح نمی باشد
وارد کردن متن الزامی می باشد
ارسال نظر